Van onderwijs naar privé

Vandaag vertelt één van onze medewerkers zijn verhaal. Het verhaal over hoe hij bij Serve 4 Glory terecht kwam. Youssef Haddad, momenteel aan de slag als ‘End user support engineer’ bij Auxility vertelt…

Ik startte mijn carrière als leraar in 2013, ik was toen nog student maar mocht na mijn laatste stage in oktober onmiddellijk beginnen les te geven. Ik startte als leraar techniek, terwijl ik van opleiding leraar Frans en ICT was.

De weg naar de vaste benoeming

Gedurende 2 schooljaren stond ik voor de klas, maar toen na 2 jaar lesgeven de vastbenoemde leraar terugkwam, verloor ik mijn job. Dit is meteen ook het nadeel van de eerste jaren in het onderwijs. Aangezien je contract loopt van 1 september tot 30 juni, moet je daarna maar hopen dat de benoemde leraar niet terugkomt en je een positieve evaluatie krijgt. Ik had dus pech en na 2 jaar kwam ik zonder werk te zitten. Na een tijd solliciteren kwam ik in het Katholiek onderwijs terecht en werd ik opnieuw aangenomen als leraar ICT en Frans. Na een volledig schooljaar werken, wilde ik in mei mij TADD aanvragen maar omdat ik van het GO! Onderwijs kwam, bleek dit niet mogelijk te zijn. GO! Onderwijs en Katholiek onderwijs houden geen rekening met je dienst anciënniteit waardoor ik dus terug van 0 moest starten.

Omdat ik graag benoemd wilde worden, solliciteerde ik opnieuw in het GO! Onderwijs en belandde ik in een school waar ze een leraar Frans zochten. Na 7 jaar in het onderwijs was ik in 2020 maar voor 15 uren benoemd en moest ik dus nog 7 uur hebben voor een voltijdse betrekking. De school was dus wel verplicht om me 15 uur te geven maar voor de andere 7 uren moes ik op zoek naar een andere school. Het werken in 2 scholen tegelijk was qua agenda en organisatie absoluut niet gemakkelijk en vroeg veel energie. Daarom besloot ik om in 2020 een TAO (tijdelijk andere opdracht) aan te vragen.

ICT coördinator

Zo begon ik in 2020 als voltijds ICT-coördinator in Jette. Gedurende een volledig schooljaar zorgde ik ervoor dat alle gemeentescholen qua ICT uitrusting op punt stonden. Ik beheerde de budgetten en zorgde dat alles correct geïnstalleerd werd. Ik was het aanspreekpunt voor scholen die problemen hadden en ook het pedagogische luik nam ik op mij. Nieuw materiaal is leuk maar mensen moeten het ook kunnen gebruiken. Daarom was ik ook een beetje leraar voor de leerkrachten die minder ‘ICT minded’ waren.

Ik werkte hard en voerde taken uit die niet in mijn contract stonden. Toch werd ondanks mijn inzet het contract niet meer vernieuwd bij gebrek aan budget. Ik was teleurgesteld en verloor mijn motivatie. Op dat moment dacht ik er voor de eerste keer aan om de overstap te maken naar de privésector.

Road to glory

Ik plaatste mijn cv op de website van VDAB, waarop veel reactie kwam. Meestal ging het om tijdelijke contracten en interimopdrachten.

Na de Paasvakantie nam Seth voor de eerste maal contact met me op omdat hij interesse had in mijn profiel. Na verschillende gesprekken kreeg ik de kans om bij Serve 4 Glory te starten en al snel tekende ik mijn contract. Sinds 1/7/2021 werk ik voor Serve 4 Glory, mijn eerste job in de privésector. Ik kreeg een contract van onbepaalde duur, maar niet alleen dat. Ook erkenning en waardering zijn de sterke punten van Serve 4 Glory. De collega’s staan voor je klaar bij problemen en vragen en samenwerking en familie staan centraal. Sinds ik ben gestart heb ik nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze.

IT consultant

Als IT consultant moet je beschikken over heel wat vaardigheden, maar als je al hebt lesgegeven of in het onderwijs bent gestart, dan heb je die meestal wel. Daarnaast moet je een goede talenkennis hebben en is het belangrijk dat je je vlot kunt uitdrukken in verschillende talen. Ook met stress kunnen omgaan is belangrijk maar dat is als leraar vaak niet anders als je voor een klas met 20 pubers staat. Ook communicatie is natuurlijk heel belangrijk, vaak moet je blijven praten en herhalen en moet je zeker niet bang zijn om het woord te nemen. Niet iedereen is even sterk in IT en daarom moet je klanten vaak ook bij de hand nemen.

Kortom als (ex)leraar heb je voldoende vaardigheden om als consultant te beginnen. Als je het kunt uitleggen, en je geduldig bent, dan ben je zeker een goede consultant.

Maak jij de overstap? Contacteer ons en wij helpen jou op jouw ‘road to glory’!